hit counters

lunes, 1 de octubre de 2018

Nevada a muntanyes litorals i prelitorals 2018!20/03/2018: El passat hivern vam viure algunes nevades també a les muntanyes més pròximes a la costa, la més important durant el mes de març!
En aquesta ocasió no era necessari anar gaire lluny, de fet no ens vam moure de la comarca del Barcelonès, a la mateixa Serra de Collserola, amb el Tibidabo de mirador privilegiat!
Amb el primer funicular arribem a Vallvidrera, al Parc Natural de Collserola, on camí de les 6h del matí cotinua nevant i acumulant-se un bon gruix!

L'hivern amb tota la seva expressió, tot i així la vegetació aguanta el pes......be no tota!Ben servits amb 20cm de neu nova!jejeje

Molta feina per orbir pas: tractors, bombers, camions de neteja!Temple Expiatori del Sagrat Cor, ben enfarinat, el qual el seu accés més elevat ens permet arribar als 565m d'alçada, avui però ens quedarem a la plaça a 512m!El Tibidabo és un dels miradors privilegiats que tenim per observar l'entorn que ens envolta, al meu darrera: el vessant nord de la Serra de Collserola i la plana del Vallès!Seguim el recorregut tot obrint la panoràmica a les muntanyes del prelitoral: al fons el Turó de l'Home, al Massís del Montseny......continuem amb els Cingles de Bertí......La Mola (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac)......i la Muntanya de Montserrat!A les muntanyes del litoral des de Collserola, al seu vessant sud, observem Sant Pere Màrtir, amb la torre de guaita per la prevenció contra els incendis al costat......la Serralada de Marina i zones muntanyoses del Maresme......en primer terme Santa Maria de Vallvidrera i a la llunyania: Vallirana i les Muntanyes de l'Ordal!No falla mai a la cita amb la neu! jejeAra sí es podria dir: "Bon Nadal", al març! jeje

No hay comentarios: