hit counters

lunes, 20 de octubre de 2008

La Crisis



No si ya lo dicen que el año pasa volando y los tiempos cambian, pero quién hubiese apostado algo a que hoy el mundo del deporte se vería afectado por una crisis económica internacional.

Unas temporadas atrás, el equipo de básquet de la ACB el Casademont Girona se cambió el nombre por el de Akasvayu Girona. El tema de la construcción estaba en alza y les llegó un sponsor con ganas de invertir muchos millones, de ahí los fichajes costosos(sueldo) de: Fran Vázquez, Marc Gasol, Roberto Dueñas, Raúl López,... pero eso era antes, ahora tras las crisis inmobiliaria la ciudad de Girona ya no tiene equipo en la máxima categoría del básquet español.
Es duro, de ganar títulos(Copa ULEB-torneo europeo tipo UEFA en fútbol) a volver a empezar desde zero o casi, porque el equipo ahora creo que sigue pero a nivel más amateur, de base.

En motociclismo se marxa KTM del Mundial de 250c.c., este año tenía tres motos potentes, una de ellas montada por el prometedor piloto catalán Marc Márquez. Y hay equipos que no seguirán porque no pueden cubrir el presupuesto.

En el caso de los bancos, veremos que ocurrirá con el equipo ING Renault de Fórmula 1 y con el Caisse d'Espargne de Ciclismo. He oído que han recibido inyecciones multimillonarias por parte de sus respectivos gobiernos pero lo lógico sería que ocurriera como en el caso de Akasvayu, es decir retirada del patrocinio deportivo, ya que ese apoyo les cuesta un montón de dinero, y si encima te salvan por la campana pues con mayor razón cerrar el grifo.

Veremos como afecta la tan temida crisis al deporte, a ver si hay conseqüencias o finalmente la sangre no llega al río.

7 comentarios:

jordimasfepesa dijo...

aviam si això fa veure a molta gent que creu en la globalització que aquesta com a tal no és tan bona com la avien pintada alguns. La glovalització ens ha portat fins aquí i ara som nosaltres qui em de salvar als bancs que estan en fallida? No oblidem que els diners de l'estat son els nostres diners! us sembla bé que amb els nostres diners salvin als bancs? que ells son ni més ni menys els que a l'hora ens estan robant a nosaltres amb les hipoteques?

Blai R.S. dijo...

Totalment d'acord Jordi. El problema de la crisis és què la feblesa del ric trepitjara al més feble. Com sempre els primers perjudicats som els treballadors. I compte perque ya sabem el que va passar en la ultima gran crisis. Desprès del crack del 1929 van començar a agafar força les ideas totalitaries (feixisme, nacionalsocialisme). Molt de compte que podem viure una epoca molt dura de violencia. Llavors no tindrem ni ciclisme, ni futbol, ni Formula 1, ni osties!!!
(perque desprès diguin alguns subnormals que la història no serveix per a res)

rafi dijo...

home blai r.s . No crec que la cosa tingui que ser tan violenta,el personal es va violentant sense crisis nomes cal veure el augment de la violencia en els ultims anys. Despres del crack del 29 va haver la 2 guerra mundial pero abans va haver-hi la primera.
condemnant totalment al capitalisme que ha causat aquesta situacio, i entenc per capitalisme el dels de dalt, i nosaltres que hem consumit pero sobre del que podiem crec que ens hem de pendre amb calma i prudencia aquest nou context que ens depara el futur!
sort i salut!
dew!

Blai R.S. dijo...

No em refereixo a la segona guerra mundial, sinó a les ideas feixistes(Italia i Alemanya) que van agafar força degut a que la gent del poble estava sense feina i eren de facil manipulació. Fixat que a Austria hi ha Alemanya les forçes de ultra dreta cada cop tenen més suport avui en dia.
Com dius tu i el Jordi, la globalització ens ha portat fins aquí, però és que tambè s'han de veure les conseqüenciès.
Salut i força el canut!!!

★..Fanny..★ dijo...

Esperemos, de verdad, que no los afecte... porque si sería una pena y algo que en realidad no debería de pasar! no es justo que pase

jordimasfepesa dijo...

pues jo crec que si que és just que passi. Et dic el perque. Crec que és just que passi perque és el que la gent ens em buscat. Tothom recull el que sembra i nosaltres em sembrar aixó. Ara s'ha demostrat que la globalització i l'imperialisme no funcionen, i ara que? Estic fart de veure com les classes mitjes baixes em de pagar tota la merda que els altres no han estat capasos de controlar, ja n´hi ha prou!!

Renzo dijo...

Hola Trueno, finalmente, dejo un comentario en tu blog. Yo soy Renzo, de "Chicas de Webnovela", veo mucha actividad en tu blog. Estare pendiente que suena interesante. Saludos, Renzo