hit counters

viernes, 28 de diciembre de 2018

Neu alpina a la Cerdanya!7/02/2018: Vam fer un llarg trajecte per saludar als Pirineus i contemplar el resultat d'una de les nevades d'hivern més importants que es recorden!
Vam agafar el tren de la línea R3 i vam fer una primera parada a Planoles, al nord oest de la comarca del Ripollès!Passada la població de Ripoll i a partir de Campdevànol ja hi havia neu però és aquí, a partir de Planoles que el gruix s'acumula!Puig de Dòrria (2.547m)

El Taga (2.040m)

La brigada de teneja no dona l'abast, aquest cotxe tardarà a moure's!

Sort que algú ha arribat abans que nosaltres i ens ha obert camí! jeje

Agafem el següent tren i ja entrem a la Cerdanya, amb una breu aturada a La Molina per pujar al bus que ens portarà fins a la capital de comarca Puigcerdà!Toses, un poble de postal enmig d'un paratge nadalenc!

Estació Vella de La Molina, amb un gruix de blanc a la teulada mai vist, almenys per un servidor!

Fins aquí arriba el tren, els gruixos de neu ja són massa!

La Molina, segurament amb una ocupació holetera del 100%!!!

Amb el doble de pes en neu a sobre que el que tenia el cotxe de Planoles!Canviar el tren pel bus ens permet gaudir d'una panoràmica sensacional de la Cerdanya, des del pla fins als cims tot és neu!!!

El Vilar d'Urtx

Les pastures blanques, els ramats al corral on tenen el menjar assegurat!Ens deixen a destinació: l'estació de tren de Puigcerdà, que va entrar en servei a la fi de l'any 1922 per cobrir el tram entre La Molina i Puigcerdà!

Puigcerdà, alçada enmig de la Cerdanya és un mirador privilegiat: comencem observant la Cerdanya Francesa!...

...Tossa Plana de Lles (2.916m)...

...La Molina i Masella, amb totes les pistes d'esquí obertes!

Estany de Puigcerdà, completament glaçat, la seva construcció es remunta com a mínim al segle XIII!!

Als voltants de l'Estany hi destaca una arquitectura que no passa desapercebuda!

Uns valents han gosat passejar-hi per damunt...

...be tenien motius, ells estan preparats!...

...nosaltres en canvi no corrarem pas el risc de quedar-hi atrapats!

A part de la fauna habitual, sobretot ornitològica, podem identificar algunes espècies curioses com aquest solitari Ànec mandarí (Aix galericulata)......Ànec cuallarg (Anas acuta)...

...el Cigne (Cygnini) que ens mostra el seu equilibri i perfecte sintonia amb el gel...

...i la sempre simpàtica Merla (Turdus merula), entre d'altres més ocells que també surten al vídeo reportatge!Al costat mateix de l'estany hi trobem un lloc molt agradable per fer un passeig: el Parc Schierbeck. Fa referència a German Schierbeck, qui va ser Cònsol General de Dinamarca a Barcelona, va comprar terrenys a Puigcerdà i un d'ells va ser el Camp de l'Estany, que anys més tard cediria al consistori i és precisament el lloc on ara ens trobem!De l'antiga Església de Santa Maria de Puigcerdà només en queda el campanar, que actualment és la seu de la Oficina de Turisme, en uns horaris concrets es pot pujar d'alt on es pot gaudir d'una panoràmica a 360 graus!!A l'interior del nucli de Puigcerdà, entre cases destaca la Capella de la Mare de Déu de Gràcia, originària del segle XV!Observem una casa que li diuen Villa Montserrat, veient aquesta imatge sabem el motiu!Al vídeo reportatge hi hem insistit molt i aquí no podia faltar: vigilem amb els caramells, molt artístics però també perillosos, un ull posat no al cel sinó als teulats!Finalment agafem el bus i tornem a La Molina, la neu inmòvil com aquest tren, que no era el nostre...

...per pocs minuts hem perdut el transport, la companyia assumeix l'error...

...i ens facilita novament el bus que ens porti a Ripoll, cosa que ens beneficia perquè així podem gaudir d'unes vistes magnífiques de la Collada de Toses (i també com veureu al vídeo creuar el poble de La Molina enmig dels gruixos de neu més espectaculars de la jornada)...

...i acomiadar-nos de la Cerdanya!Se'ns dubte un 7 de febrer de 2018 memorable!

No hay comentarios: