hit counters

viernes, 24 de mayo de 2019

Vila de Gràcia - Pantà de Can Borrell - Pi d'en Xandri - Sant Cugat



15/08/2017: Fins i tot per qui viu en una gran ciutat, hi ha moltes rutes interessants, sortint a peu des de casa!




A més passarem per dues comarques: Barcelonès i el Vallès Occidental on aprofitarem les bones infraestructures per tornar amb el tren al punt de sortida!



Uns 19km lineals i amb 500m de desnivell, tot creuant de sud a nord el Parc Natural de la Serra de Collserola! Fonts, masies, un pantà, un pi molt especial i un immens bosc mediterrani!








Parc de la Font del Racó, situat a la falda de Collserola, és una de les zones verdes de la ciutat i presenta una orografia accidentada, és a dir, o es fa de pujada o de baixada, en el nostre cas la primera opció!



El Tramvia Blau, data del 1901 i fa un recorregut de 1276m en ascensió cap al peu del funicular del Tibidabo (on ens trobem ara)...



...nosaltres però no agafarem el funicular i seguim pujant envoltats de construccions modernistes i noucentistes que donen pas a la natura...



...arribem a l'alçada del Pla dels Maduixers, un dels punts d'accés al Passeig de les Aigües on veurem molt bones vistes de la ciutat en un tram molt planer, però nosaltres avui tenim altres objectius, creuem la pista i agafem un camí que puja recta amunt entre la pineda!



Font de Can Borni: el frontal és ample i alt, format per una paret de pedra vista que suporta un arc de totxo. El terra està empedrat i la paret de la dreta també és de pedra vista. A l’esquerra, hi ha un banc fet d’obra i acabat de trossos de mosaic blanc. L’aigua prové de la mina, la major part de la qual va al viver adjunt!



Des de d'alt del Tibidabo, a uns 512m d'alçada, observem com una fina cortina de pluja afecta l'oest de la muntanya amb Sant Pere Màrtir al fons a l'equerra, a nosaltres ens arribarien quatre inofensives gotes!



Deixem el Parc del Tibidabo i ens endinsem a la obaga de Collserola pel Camí de Sant Cugat...



...tot passant pel costat de Can Tano on a prop hi observem una curiosa caseta a l'arbre, recordant als Ewoks jeje!



Coll de la Vinassa, aquí deixem el Camí de Sant Cugat...



...i agafem un sender per creuar més endavant la carretera de l'Arrabassada!



Viaducte de Can Ribes: va ser construït entre 1908 i 1909, té una llargada de 8m, una amplada de 5,7m i una alçada màxima de 19m!









En un principi volíem passar per l'Ermita de Sant Medir, però "sobre la marxa" agafem un altre corriol i...



...ens acostem al Pantà de Can Borrell, envoltat de bosc!







Masia de Can Borrell, amb un servei de restaurant que ofereix cuina tradicional catalana, ho testarem un dia d'aquests! jeje



Finalment ens acostem a la Riera de Sant Medir i al Parc Rural de la Torre Negra, un lloc per anar amb: bici, a cavall, a peu,...un racó de Sant Cugat!



El Pi d'en Xandri, conegut perquè el 2 de febrer de 1997 va rebre un atac, el seu estat actual és positiu tot i que necessita pals i un control anual de plagues per a mantenir la seva salut, tot un símbol; la natura mereix ser estimada i en cap cas ferida!

No hay comentarios: