hit counters

lunes, 13 de abril de 2020

Nepal 2018: Annapurna - Vall de Kathmandu - Pokhara - Chitwan27/10/2018 - 17/11/2018: Cinc socis del Centre Excursionista Els Blaus (Maria Jesús Gil, Albert Arbós, Eva Iglesias, Neus de Gracia i Carles Garcia Ramis) vam realitzar una expedició molt variada i completa pel centre i sud de Nepal: trekking al camp base de l'Annapurna (4.130m) i visites als temples de Kathmandu, Bhaktapur i Pokhara; finalment safari pel Parc Nacional de Chitwan on vam veure des de rinoceronts, elefants i cocodrils fins a una gran diversitat d'aus i altres mamífers! I tot gràcies al bon treball del nostre guia Prem Pahari!Us recomano també llegir la ressenya del viatge i visionar els vídeos següents: l'original de 3h 9' i el reduït de 1h 20'!
Passem de la Mediterrània a trepitjar les portes dels Himàlaia al nord i tenint ben a prop l'Índia al sud. A Nepal ens mourem sobretot pel centre del país!Rebuda amb tots els honors a l'Aeroport de Kathmandu (Tribhuvan Internacional Airport)A part dels monuments, el paisatge, el menjar,...si una cosa em va impressionar van ser els dibuixos, va costar triar un de tamany reduït per portar a casa!LA VALL DE KATHMANDU: KATHMANDU, PATAN, BHAKTAPUR


Per posar-nos en situació i agafant de referència en totes dues imatges l'Aeroport de Kathmandu (Tribhuvan Internacional Airport), marquem les zones que vam visitar, sent la més distanciada Bhaktapur, però igualment dins la Vall de Kathmandu!


KATHMANDU

Swayambhunath (Temple dels Micos)


Boudhanath, l'estupa més gran del món

El Monestir Kopan és budista tibetà amb 800 monjos, a prop de Boudhanath, però com ens remarca el nostre guia en Prem Pahari, aquests es troben fora de la ciutat, no confondre pas amb els temples dels quals romanen apartats!

A Boudhanath mateix vam visitar una Escola de Mandales, espectacular com dibuixen amb màxima precisió, no ens vam està de comprar un record!El Mercat, un autèntic festival de venedors, compradors, turistes, trànsit... reunits en un espai petit però amb molt respecte, com a tot Nepal!

Una bastida feta amb canyes de bambú!!!

Hathmandu Durbar Square, nucli cultural i històric, on empreses sobretot de la China participen en la reconstrucció dels temples caiguts durant el terratrèmol de l'any 2015!

Temple de Pashupatinath, dedicat a Shiva (una de les divinitats més importants de l’hinduisme), no és permès l’accés al seu interior a qui sigui no hindú!


PATAN

Patan (o Lalitpur) és la més antiga de totes les tres ciutats de la Vall de Kathmandu, famosa pel seu patrimoni artístic i on ens fan una demostració de l'ús dels Bols Tibetans!


De la reconstrucció dagut al terratrèmol de 2015 al Nepal, també van arribar ajudes des de Vienna (Àustria), en aquest cas d'una estàtua a Patan Durbar Square que quan hi vam ser ja estava acabada!


La ruta dels temples és ESPECTACULAR, suposo que si alguna vegada viatgem al Japó també quedarem parats perquè allà també tenen uns temples mangífics!


BHAKTAPUR

Bhaktapur, tot ella és un museu d’art i arquitectura medieval amb molts exemples d’escultura, talls de fusta i temples de pagoda colossals que consagren a diferents Déus!

Temple de Nyatapola

La primera finestra de Paó blau, un símbol de la cultura Newar!

Temple de Siddhi Lakshmi, al ser de pedra el van reconstruïr en pocs mesos!

Plaça i Temple Dattatreya (a la dreta)

Naga Pokhari, el Bany Reial, on la la cobra (la serp) simbolitza protecció!POKHARA: SETI GANDHAKI, GUPTESHWOR MAHADEV CAVE, LLAC PHEWA


Pokhara és la segona ciutat més gran de Nepal, diguem que és com la segona residència, hi trobes la tranquil·litat que segurament no hi ha a la capital, com a tot el món! Tot i així vam fer uns bons desplaçaments que ens van portar a conèixer uns llocs molt interessants!

SETI GHANDAKI

Aquesta imatge aèrea mostra molt bé perquè se l'anomena "la gola" del riu Seti, amb una entrada i sortida de l'aigua per passos estrets i on les roques han agafat una formació ondulada fruit de quan el cabal baixa amb intensitat dagut a les fortes pluges del Monsó; els sediments que s'acumulen a tot l'ample del riu són aprofitats per les persones de cara a l´ús de la construcció!

GUPTESHWOR MAHADEV CAVE

Sortim d'una gola i entrem a la boca del llop jeje, espectacular cova amb un pas estret com si fóssim a una mina i que té per objectiu veure la caiguda d'una cascada, que com veureu en foto no s'observa prou be i recomano mireu el vídeo!Després vam sortir a l'exterior a un parc anomenat Patale Chhango (Devi’s Fall), on es pot veure la mateixa cascada, ara des de fora!


LLAC PHEWA

Ens desplacem en canoa, tot ajundant a remar fins a una illeta que hi ha al mig del llac on es troba el Temple Tal Barahi, i des d'allà tenim una bona panoràmica on a la llunyania observem a la vegada que estàn volant molts parapents a la vegada, hi ha moltes opcions a Nepal a part del trekking i les visites culturals!TREKKING ANNAPURNA BASE CAMP: MUNTANYES, FAUNA, PAISATGES


El trekking el teniu molt detallat als vídeos, dia per dia, etapa per etapa; en el blog destacarem sobretot allò que envolta aquesta espectacular caminada!

MUNTANYES

Annapurna I (8.091m)

Dhaulagiri (8.167m)

Macchapucchre (6.993m), també anomenada Cua de Peix


Tukuche Peak(6.920m)

Annapurna South (7.219m)

Hiunchulli (6.441m)

Annapurna III (7.555m)

Tharpu Chuli (5.663m)

De esquerra a dreta: Annapurna IV (7.525m), Annapurna II (7.939m) i Lamjung Himal (6.985m)

Gangapurna (7.454m)

Gandharba Chuli (6.248m)

Montes Pónticos, sobrevolant Turquia, al sud del Mar Negre durant el viatge de tornada el 17 de novembre 2018, ben  nevades les muntanyes de d'alt a baix!!!

En canvi els Alps Francesos, en el seu extrem sud, neu a cotes altes només! La geografia sempre és important, depèn la situació i els factors la neu abunda més o menys!


FAUNA SALVATGE I BESTIAR

Langur gris del Nepal (Semnopithecus schistaceus)Búfal aquàtic o Búfal indi (Bubalus bubalis)Trencalòs (Gypaetus barbatus)

Cabra blanca nepalí

Ovella nepalí

Gallines que també s'apunten al trekking jeje

Tar de l'Himàlaia (Hemitragus jemlahicus), al vídeo el veureu molt millor, moltes gràcies al nostre guia Prem Pahari perquè me'l va senyalar just on estava, gran observació!

Voltor de l'Himàlaia (Gyps himalayensis)


Falcó pelegrí (Falco peregrinus)

Àguila d'estepa (Aquila nipalensis)

Escorpí

Ratolí que ens dona la benvinguda al Machhapuchhre Base Camp!


PAISATGES

Annapurna Base Camp (4.130m), el punt més elevat del trekking!

Modi Khola Valley

Se'ns dubte les persones també formem part del paisatge i en un trekking a l'Himàlaia, a part del guia, sobretot destaquen els portejadors, que fan una feina molt exigent!

En molts camps bases hi trobarem memorials en forma de placa en honor a alpinistes que van morir en l'intent personal d'escalar fins al punt més elevat d'aquestes muntanyes de l'Himàlaia, i d'altres serralades també! Avui hem vingut a rendir homenatge a Iñaki Ochoa de Olza, llibre en mà i amb la samarreta de la fundació que porta el seu nom i ajuda al poble nepalí amb el qual hi va conviure tan en les seves múltiples expedicions!

L'alta muntanya, els pobles (Landruk a la imatge) i sobretot els camps de cultiu (sobretot l'arròs, però al vídeo en veureu diversos) en format terrasses esglaonades que se'ns dubte és el paisatge més caraterístic d'aquesta regió dels Himàlaia! Podem observar com hem arribat just a les setmanes on recullen moltes collites, algunes ja realitzades i altres en camí!Tom Dumoulin, campió del Giro d'Itàlia 2017 i moltes altres curses ciclistes importants! Qui hauria de dir que en un país llunyà trobaria un gran campió del meu esport preferit: el ciclisme de carretera!

L'aigua, un element present en tot moment, la font de la vida!

Precisament per l'abundància d'aigua i un cabal elevat dels rius, els ponts són indispensables!

Jhinu Danda, uns banys termals recomanables 100%!!!

Els Guest House o hostals on passar la nit són impressionants: bones panoràmiques, bona gastronomia, bones habitacions, bon servei,...tot molt bo! Teniu aigua embotellada o us poden reomplir la cantimplora i venen també paper higiènic, en quan a serveis durant el trekking trobes de tot, fins i tot wifi i dutxa amb aigua calenta (encara que un servidor sempre la vulgui freda, als Pirineus faig el mateix) jaja. Fins i tot vam trobar la cervesa San Miguel, i ja sabeu que: "allà on va triomfa"!
La festa també forma part del paisatge, no en va ser una excepció durant el trekking!


CHITWAN NATIONAL PARK


La visita al Parc Nacional de Chitwan va ser breu, dues nits, però molt intensa: baixant amb canoa pel Ladhari River, caminant per la selva i després un nou recorregut damunt d'un elefant, fent una visita al Elephant Breeding Center, i una nova visita cultural a Sauraha on també vam gaudir de la posta de sol tot contemplant el East Rapti River!

Visita a la tribu Tharu el qual ens detallen el perquè les cases són així i el seu estil de vida, ho trobareu detallat al vídeo, aquí no faig spoiler! jaja


Demostració cultural amb un ball de bastons que ens resulta molt familiar!

Posta de sol a Sauraha, mirant East Rapti River i on observem el primer Cocodril, tranquils aquest s'alimenta de peixosi crustacis!


Tot passejant pel poble els guies ens indiquen la presència d'un exempler jove de Rinoceront, però té una explicació: l'exèrcit el va salvar quan era petit i des d'aleshores no té por en apropar-se una mica a les cases, però ell va menjant la seva dieta, no el vam tocar obvi, foto feta amb zoom per guardar distància!

La volta amb canoa pel Ladhari River va donar els seus fruits!

Gavial (Gavialis gangeticus)

Cocodril persa (Crocodylus palustris)

Caminada per la selva, be un passeig, on sobretot destaca la presència de l'Abre paràsit!


El passeig per la selva ens porta fins al Elephant Breeding Center, on veiem una cria de només dues setmanes, amb la mare i resta d'adults amb una pota almenys encadenada, però ens informaven que cada dia de 11h a 16h els deixen voltar per la selva sota l'antenta mirada del seu respectiu cuidador!
Al final entre safari en 4X4 o damunt d'un elefant, vam escollir la segona perquè seria la millor opció per veure fauna salvatge de més a prop, i va ser efectiu, durant la volta el nostre elefant va poder aturar-se a menjar i a beure sense problemes!

Axis (Axis axis)

Rinoceront de l'Índia (Rhinoceros unicornis)

Senglar (Sus scrofa cristatus)

Marabú collgroc (Leptoptilos javanicus)

Alció d'Esmirna (Halcyon smyrnensis)

Cigonya collblanca asiàtica (Ciconia episcopus)

Paó blau

Muntjac comú o Muntíac indi (Muntiacus muntjak)I ja per anar acabant aquest viatge, se'ns dubte s'ha de provar el plat típic Nepalí: Arròs amb espècies i bona salsa! Reconec que durant la meva estada en vaig menjar poc perquè no podia amb el picant i preferia els spaghetti amb formatge jajaja, però be en van menjar igualment clar que sí!I moltes felicitats a tot l'equip!!
Centre Excursionista Els Blaus: Albert Arbós, Eva Iglesias, Maria Jesús Gil, Neus de Gracia i Carles Garcia Ramis
Guia: Prem Pahari
Portejadors: Prem Rai, Prem Magar i Suvash Magar

No hay comentarios: