hit counters

sábado, 1 de agosto de 2020

Castellolí: Coves de Cal Macià - Font del Ferro - Castell de Castellolí



24/03/2019: Nova excursió amb Els Blaus en una jornada calorosa entre boscos, coves, masies i molt bones panoràmiques!




Nova visita a la comarca de l'Anoia, molt a prop de la seva capital Igualada, al municipi de Castellolí!



Ruta semicircular de quasi 13km tot visitant la Cova de Cal Llucià, passant per Can Soteres amb bones vistes a les Agulles de Montserrat i de tornada passem per la Font del Ferro, el Castell de Castellolí i pel costat de Sant Vicenç abans d'entrar novament a Castellolí pel Torrent de Güells, que baixava sec!









Comencem la caminada tot creuant el Torrent de Güells, sec, que recuperarem a la tornada! Sec avui però compte en dies posteriors a forts aiguats a la zona, on el canvi pot ser radical!



Tot i que hi ha pins alts avui quedarem molt exposats al sol, encara falta molt perquè ens enbosquem de debò!



Entre els Camps de Cal Llucià aprofitem algunes primeres ombres per esmorzar i hidratar-nos, sempre és bo anar bebent aigua i no esperar a que l'orgnisme ens la demani!





Recuperem la marxa i seguim una pista entre pins, a la dreta i ben senyalitzat girem direcció a les coves, el punt atractiu de la jornada!




Coves de Cal Llucià













Sortim de les coves i recuperem la pista tot guanyant alçada i amb perspectiva observem les cavitats a la roca on erem fa un moment!




Marfull (Viburnum tinus), arbust mediterrani!



Atravessem el Bosc de Can Soteres on des dels camps de la masia homònima ja tenim el primer contacte visual amb les Agulles de Montserrat!




Can Soteres



Agulles de Montserrat




Can Solà de la Roca i Sant Isidre



Ara sí abandonem la pista i ens enbosquem tot seguint senders i corriols!



Font del Ferro





Cal Muset



Castell de Castellolí, des d'on observem una barraca de pedra seca i recuperem les vistes a la Muntanya de Montserrat, un castell que ha notat el pas del temps i que potser serà reformat ja que hi vam observar material d'obra al lloc!








Deunidor amb Els Blaus, un bon i nombrós grup de persones, som molt bona gent!



Sant Vicenç, no ens hi acostem perquè ens espera el bus de tornada, coses de sortir acompanyat, però el zoom de la càmera en ho aproxima! jaja



I ja som de tornada a Castellolí, per ser març va ser un dia molt calorós!

No hay comentarios: