hit counters

sábado, 5 de abril de 2014

Finde al Refugi Gall Fer (1a part)El passat mes de març (dies 8 i 9), els socis i membres de la junta directiva del Projecte Boscos de Muntanya (Bergwaldprojekt) vam citar-nos a 1.600m d'alçada en ple Bosc de Virós per celebrar l'Assemblea General Ordinària de l'organització!
Ens trobem a la comarca del Pallars Sobirà, dins el municipi d'Alins i que forma part del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Us he simbolitzat més o menys la localització del refugi i també remarco l'impressionant cim del Monteixo (2.905m), que això si, ens impedia tenir contacte visual amb la Pica d'Estats (3.143m)!només sortir per la porta tenim una panoràmica impressionant de les muntanyes nevades del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici!des del mes de maig del 2011 als Dolomites (Trentino - Alto Adige), que no em posava unes raquetes de neu, així que tres anys més tard recupero aquest plaer i és que això vol dir trepitjar molta neu!!
¿tots preparats? si? segur?......doncs endavant!! Som-hi!!ben aviat ens endinsem cap al bosc......tot i que també en un noment ens obrim per contemplar les vistes i provoca aquesta imatge curiosa! jaja. A la solana la neu desapareix!davant mateix tenim el municipi de Farrera, amb un gran nombre de prats, i al fons ben blanques les muntanyes de la Vall Foscael poble de Farrera, un dels sis nuclis del municipi que porta el mateix nomesperava el Trencalòs però al final hi va haver-hi sorpresa: una Cigonya Negre (Ciconia nigra) al Pirineu!!! No és impossible perquè març és època de migració d'aus, però si és sorprenent!......i mentre fèiem una nova parada, ens apareixia......el Voltor Comú (Gyps fulvus), sempre meravellant a tots amb el seu vol, i finalment......la Àguila Daurada (Aquila chrysaetos), la captura de pantalla que he fet de la gravació és suficient per mostrar-vos com les taques que té a les dues ales em van ajudar a identificar-la, com mostra la fotografia de la dreta (realitzada pel citat autor de la instantània en un viatge al Marroc)! Tinc que dir que la vam veure de molt a prop, però quan vaig treure la càmera ja volava molt amunt!el guia de la sortida de dissabte 8 de març va ser l'enginyer forestal Xavi Ròdenas, membre de la junta directiva del Projecte Boscos de Muntanya i que......ens va fer una demostració per datar l'edat d'una arbre sense necessitat de tallar-lo!aquest bosc que sembla molt dormit, és ple de vida! Mentre caminàvem per ell en dos grupets una mica separats, uns quants Isards (Rupicapra rupicapra) ens van creuar pel mig, just abans dubtàvem si uns rastres al terra eren seus i la casualitat ens va resoldre la incògnita de manera magistral!!pels que els hi agradi l'esqui de fons, aquí hi ha la Estació Virós-Vallferrera!per avui ja hem estirat prou les cames......demà (9 de març) més, però la cosa avui no acaba aquí...!!...i ens reunim perquè......l'Andreu Modeas ens farà una classe sobre tipus de fustes!!... FOTO: Jaume Mariné...i de fet ell és qui ha fet els nostres originals carnets de soci......com el meu fet de Boix (Buxus sempervirens), si en voleu un ja sabeu feu-vos socis!!i finalment un tast de cerveses artesanes del Pallars Sobirà a càrrec de Joel Orteu!salut!!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

vuasss...brutal...ka afurtumat ke ets gaudint daquests paratjes...i el vídeo..brutal...guapisim...súper currat...de veritat que sembla un documental daquets que fan a la tarda a la dos. mola molt i tambe la musica kakumpanya...en una paraula, músicos...

a seguir aixi.

pac