hit counters

jueves, 3 de febrero de 2022

Fonts de Rellinars i Balma de l'Endaló



23/01/2022: El gener vam recuperar les sortides amb els amics del Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià. I què millor que fer-hó amb una excursió matinal amb vistes a Montserrat!




Ens desplacem amb bus al Vallès Occidental, al seu extrem NW al municipi de Rellinars




Ruta circular, inicialment recorrent les Fonts de Rellinars tot creuant varies rieres, seques del tot, i baixant al punt de sortida pel GR 5 i visitant la Balma de l'Endaló!









Rellinars és un nucli molt petit on un del punts que criden l'atenció és La Fàbrica, situada a prop de l'església parroquial, un antic recinte tèxtil on podem observar un molí per aprofitar l'aigua de la riera pel seu funcionament. Per exemple a Catalunya tenim moltes colònies industrials que es centraven aquest recurs hídric, com destaquen les del Riu Llobregat!




Església parroquial de Sant Pere i Sant Fermí




La ruta está molt ben senyalitzada però com sempre recomanem fer ús d'un aparell GPS! Nosaltres primer ens dirigim a Les Fonts i deixarem la Balma de l'Endaló per la tornada!



Esmorzem a l'àrea de pícnic de la Riera de Rellinars, que tot i ser un lloc de risc quan hi hagut un episodi de pluges recent, a dia 23 de gener 2022 la sequera era més que evident, ni gota d'aigua!







Imatge impactant de l'estat de les fonts, sobretot si ho comparem quan baixa l'aigua i el verd envolta les fonts!

©Google Imatges


Sequera no és igual a calor, vol dir que no ha precipitat, ho diem perquè el dia va ser molt fred fins a la sortida del sol, això sí seguíem sense trobar aigua!






Miracle!!! Entre tanta riera trobem un tros amb aigua, glaçada pel fred!




Font de Carlets


Font del Trull


Font i Avenc de la Saiola


Castell de Bocs, un mirador espectacular al qual no vam pujar-hi, som molts i hem de seguir la ruta programada, però sí que hi vam passar pel costat, la seva presència és imponent, queda pendent per una altre ocasió!





Muntanya de Montserrat, sempre molt present i a la que li hem dedicat molts reportatges, de fet se'n venen nous ben aviat!!


El Paller de Tot l'Any, un monòlit espectacular situat al Parc Natural de Sant Llorencç del Munt i l'Obac!


Masia La Boada, amb vistes a Montserrat a l'oest i al Castell de Bosc a l'est!




Les Cases, abandonades i en fase d'enrunament, un lloc que si algú vol reabilitar tindrà una panoràmica de luxe!







Ara ja sí després de baixar tímidament, iniciem els descens pel GR 5 direcció a la balma, amb novament Montserrat presidencial!


Balma de l'Endaló, se'ns dubte el punt més atractiu de la jornada, ja que les fonts estaven sense aigua!









Just sortint de la balma observem aquest pont o aqüeducte menjat per la vegetació, i és que l'aigua se'ns dubte per allà on circula sempre ha generat construccions pel seu aprofitament!


No hay comentarios: