hit counters

martes, 16 de mayo de 2023

Vilafranca del Penedès - Juliol 2021



21/07/2021: Visita a la ciutat de Vilafranca del Penedès, terra de vinyes i vi!



Capital de la comarca de l'Alt Penedès, siutada al prelitoral relativament a prop de la costa, de fet durant una Magic Line vam sortir d'aquí i vam arribar a Vilanova i la Geltrú!


Ens centrem en el nucli antic on tenim molt per veure com podeu observar, també al final del dia ens acostem als camps de vinyes que envolten la ciutat amb vistes a la Muntanya de Sant Pau que ja vam pujar en una posterior visita ja compartida al blog!








El Monument als Castellers presideix la Plaça de Jaume I on sobresurt per damunt de tot la Basílica de Santa Maria!





Capelles de Sant Pelegrí i dels Dolors



Segurament és la visita més important, almenys a nivell cultural; el VINSEUM (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya), que per cert quan hi vam ser s'estava ampliant, per tan ho tornarem segur!












La mascareta, aleshores el juiol de 2021 obligatòria als interiors i també a l'exterior encara, per sort ja és història, esperem!!!




Palau Baltà



Hi ha moltes cases històriques interessants per la vila, com la Biblioteca Torras i Bages, en el vídeo-reportatge expliquem quatre pinzellades!



Passejant pels carrers de la ciutat trobem altres monuments i art urbà molt interessant que adornen molt positivament Vilafranca del Penedès!













Església de la Trinitat



Font dels Alls, a la Rambla de Sant Francesc i davant el Kubrick Cinema



Claustre de Sant Francec, un racó molt relaxant i que ens va agradar molt!








A l'altre extrem de la Rambla de Sant Francesc hi trobem el Monument a Manuel Milà i Fontanals, i denou seguim caminat pels carrers tot descobrint estructures que no passen inadvertides!










Casa Macià



Ajuntament de Vilafranca del Penedès



Capella i Plaça de Sant Joan






Finalment ens adentrem uns metres als camps de vinyes que envolten la població, espectacular!







No hay comentarios: